Een hele mooie samenwerking

De Confuus Academie handen en voeten geven. Deze opdracht kreeg Inge van Griët, de oprichter van Confuus, de afgelopen zomer. Op dat moment stond Confuus op een zeer belangrijk kruispunt. Om een gezonde onderneming te worden, moest de verkoop van de taarten minstens verdubbeld worden. Daarmee moest ook de organisatie steviger opgebouwd worden. Coach Inge nam deze opdracht vol overgave aan.

Inge Kramer-6822-2 (1)“Ik ken Griët al heel lang. We studeerden allebei in Wageningen en we waren huisgenoten. Al gauw werden we goede vriendinnen. Na mijn studie ben ik gaan werken als intercedent en daarna werd ik Human Resources (HR) adviseur. Sinds anderhalf jaar werk parttime ik als teamcoach bij GGZ InGeest. Daar werkte ik voorheen jarenlang als HR manager.

Geleid door je hart
Ik werk als coach, teamcoach én individueel coach. Ik help mensen in de weg en in het behouden en krijgen van betere relaties met zichzelf, mensen en met God. Ik geloof dat als je zelf sterk en zelfverzekerd in je leven staat, dat uitstraalt op de mensen om je heen. Je hebt daarmee indirect ook een positief effect op je omgeving.

Voor Confuus maakte ik een plan om te coachen met daarin ook een overzicht van een begroting voor de subsidieaanvragen. In een boekje “Geleid door je hart” beschreef ik een werkwijze bestaande uit drie sleutels: meedenkers, persoonlijke leerstijl en het volgen van je hart. Daarmee maakten we drie stappen: 1) ontdek samen met anderen waarin je succes wilt hebben, 2) maak een plan voor de toekomst en 3) voer het plan uit.

Kleine stapjes
De medewerkers van Confuus die ik coach zijn doorgaans al een hele poos van de arbeidsmarkt af. Mijn plan bestond uit het begeleiden van mensen in een stap richting arbeid, al was dat maar een hele kleine, actieve stap. Bijvoorbeeld meer uren werken, iets anders gaan doen wat beter bij je past of meer verantwoordelijkheid binnen Confuus nemen.

Dat zouden allemaal doelen kunnen zijn. Doelen die men zelf bepaalt, indien nodig in samenwerking met wat hulp van mij. Deze worden ook besproken met  de naasten. Vervolgens wordt het plan uitgevoerd met controlevragen: ‘Wat past er bij je? Wat gebeurt er als je jezelf tegen komt? Moet je plannen bijstellen, kan je het plan vasthouden of kan je het groter maken?’20190206_153937

Teambuilding
Ik heb drie teambuildingsdagen georganiseerd. De eerste teamdag ging over samenwerking. Feedback, communicatie en samenwerking kwamen aan de orde. Het team van Confuus kreeg een boks workshop. Het was leuk en leerzaam. De tweede teamdag werd ingevuld met een workshop veganistisch koken. Ik zag inzicht en plezier bij de deelnemers. Op onze laatste teamdag werd het thema ‘afscheid nemen’. Ik heb iets verteld over het proces van afscheid nemen en er was een creatieve workshop waarbij iedereen een eigen herinnering heeft gemaakt aan Confuus.

Dankbaar
Confuus is een PRACHTIG project. Ik ben diep onder de indruk hoe positief mensen zijn over Griët,  hoeveel ze betekend heeft voor de medewerkers. Ze staat tussen en naast de mensen, ze handelt vanuit het goede voorbeeld. Het is jammer dat Confuus moet sluiten.

Ik ben blij dat ik mijn bijdrage aan heb kunnen leveren, dat ik de mensen van Confuus heb kunnen spreken en heb mogen leren kennen. Ik heb een fantastische opdracht gehad en ik ben daar heel dankbaar voor.

Mijn favoriete taart? Dat is de Key lime taart. Deze mocht ik proeven toen die nog in ontwikkeling was. Helaas is die niet in het assortiment opgenomen. Maar het bewijst wel dat Confuus tot het laatst in ontwikkeling bleef. Echt geweldig!”

Inge Kramer-6991Wil je meer weten over Inge? Bezoek dan haar website www.inteam-coaching.com.

 

 

 

 

 

Tekst: Ireen van der Lande

Foto’s: Christaan Bruijn en Confuus